........Rasstandard........

mars-12-050.jpgRasstandard för Olde English Bulldogge

For breed standard in English click here: http://www.ioeba.net/olde_english_bulldogge_breed_standard.htm

Smeknamn: OEB
Ursprungsland: USA
Vikt hane: 27-38,5 kg Mankhöjd hane:  46-51 cm
Vikt tik: 23-32 kg mankhöjd tik 43-48 cm
Slät tät päls och medellånga/ korta strån.
Färger: alla är godkända utom merle, ex: grå, svart, rödbrindle, brunbrindle fläckar på vit, fawn, röd eller svart i vit bas. Ingen färg är att föredra framför annan.
Muskulös , atletisk kropp. Underbett, kort nos och väl ansatt, bred panna.
Kullstorlek 3-12 valpar
Livslängd 10-14 år
En Olde English Bulldogge ska vara säker, pålitlig, modig och alert.
 
OEB är mycket vänliga, kärleksfulla och familjära, med en utpräglad vaktinstinkt men med minimal aggressivitet, ska vara ställande och ej drivande i sitt vaktande. Olde English Bulldogge är lugna inne, ute älskar de att arbeta. De har stor styrka och är lojala. Det är en allround hund som kan användas vid Weightpulling, jakt eller som drevhundar till nötkreatur, de är också duktiga på att spåra.
Vanligast nu är att OEB nyttjas som familjehund.
OEB är som ras inte erkänd av FCI och därmed ej heller av SKK. Det är dock varken SKK eller FCI som bestämmer vad som är en hundras. Det är stamboken som gör det. En hund som finns inom en stambok tillhör den rasen. Sedan spelar det ingen roll om rasen är erkänd av FCI, SKK eller någon annan av medlemsklubbarna till FCI.

Olde English Bulldogge registreras (stambokförs) bla i USA av: United Kennel Club (UKC), ARF eller IOEBA. OEB är alltså lika renrasig som vilken SKK-registrerad hund som helst, men kan enbart deltaga i aktiviteter inom SKK-organisationen i samma utsträckning som andra hundar som inte är registrerade i SKK. Det finns dock andra utställningar och tävlingar där rasen OEB är välkommen.
Källa: http://www.ioeba.net/index.htm
caven1.jpg
Norrlands Guld´s Caven

Välkommen till www.windybulls.n.nu

 

 

Nyhetsbrev

Länkar

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.